Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een mooie en spannende periode. Er verandert veel in je lichaam, dat zich klaarmaakt op de komst van je kindje! Het is tijdens je zwangerschap belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Een zwangerschapsmassage kan je helpen om te ontspannen, zodat je je zwangerschap nog bewuster kunt ervaren. De volledige aandacht gaat naar het comfort van moeder én kind.

De veranderingen in je lichaam kunnen gepaard gaan met lichamelijke klachten zoals rugpijn, bekkenklachten of kramp. Maar ook hormonen doen hun werk en dit kan zorgen voor stress en slapeloosheid. Een zwangerschapsmassage werkt verlichtend en zorgt voor een goede doorbloeding, werkt kalmerend en heeft een pijnbestrijdend effect. 

Voordelen zwangerschapsmassage

1. Tijdens en na een massage komen er stoffen vrij die er voor zorgen dat je beter kunt ontspannen. 
2. Regelmatig een massage zorgt ervoor dat zwangere vrouwen beter slapen. 
3. Een ontspanningsmassage versterkt je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten. 
4. Tijdens en tot 24-48 uur na een massage herstelt de cortisolwaarde (het stresshormoon) in je lichaam. 
5. Heb je last van je rug, benen, bekken of schouders? Dan is een massage een perfecte oplossing. 
6. Een massage verbetert de bloedcirculatie en stimuleert je lymfenstelstel, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter door het lichaam vervoerd van en naar je baby. 

Speciale massagetafel

Een zwangerschapsmassage is anders dan een normale ontspanningsmassage. Dit heeft te maken met drukpunten en behoeften van je zwangere lichaam. Ook heb ik een speciale massagetafel met daarin uitsparingen voor je dikke buik en je borsten. De band onderin de tafel ondersteunt je buik. 

Vanaf de 14e week

In het eerste trimester van je zwangerschap wordt een massage nog afgeraden, maar vanaf de 14e week kan dit prima (mits je een gezonde zwangerschap hebt). In principe kun je vanaf de 14e week doorgaan met massages tot je moet bevallen. Mochten er medische klachten zijn dan vraag ik je eerst contact op te nemen met je arts. Voor een zwangerschapsmassage gelden dezelfde tarieven als een normale massage.

Leuk om cadeau te geven! 

Heb je een vriendin die zwanger is? Geef haar dan een zwangerschapsmassage cadeau. Neem hiervoor contact met me op via 06 22 26 27 22 of mail naar info@margoklaarenbeek.nl. Dan maak ik er een leuk pakketje van!