Nieuws

Stress beïnvloed onze hersenen
Stress is niet altijd slecht voor je, het kan je een enorme energieboost geven als je je moet concenteren of als je moet presteren. Maar wanneer je continue last hebt van stress dan gaat het je hersenen beïnvloeden. In onderstaand filmpje is te zien hoe chronische stress effect kan hebben op je hersenen, de structuur en het functioneren. En dit gaat zelfs nog verder, het kan zelfs doodringen tot in je genen en hiervoor overgaan van generatie op generatie. Een belangrijke boodschap: krijg controle over stress, voordat de stress controle krijgt over jou. Dit kun je doen door te sporten, te mediteren of te ontspannen tijdens (en na) een ontspanningsmassage. 

Effect massage wetenschappelijk bewezen 
Dat massages ontspannend werken dat weet iedereen. Door een massage is het mogelijk stress te laten varen en volledig te ontspannen. Maar massages bieden veel meer dan alleen ontspanning. Wie met regelmaat een massage ondergaat heeft minder kans om ziek te worden en geeft lichamelijke klachten, vaak veroorzaakt door stress, minder kans. Ook psychische klachten zoals onrust en stress kunnen voorkomen worden. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek zijn duidelijk: een massage bevordert zowel de lichamelijke als psychische gezondheid. Lees het complete artikel uit de Lokale Post - Veenendaal (6 april 2014 verschenen)

Massage als remedie tegen depressie
Depressies zijn veel voorkomende gezondheidsklachten binnen onze maatschappij. Onlangs verscheen bijvoorbeeld nog in het nieuws dat een onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (maart 2013) aantoonde dat de helft van de studenten in Nederland psychische klachten heeft. Maar ook binnen andere bevolkingsgroepen doet dit probleem zich voor. Een nieuw onderzoek waarin massage wordt vergeleken met psychotherapie laat zien dat massage een goede remedie kan zijn.

Gezond worden met massage: wat zijn de voordelen? 
Relaxen in het wellnesscentrum en genieten van een heerlijke massage: we willen het allemaal wel, maar de meesten onder ons nemen er de tijd niet voor. Maar een massagebeurt kan zoveel voordelen hebben, dat het je gezondheid kan verbeteren. Gezond worden en blijven dankzij massage is zeker niet uit de lucht gegrepen. Een regelmatige massage bevordert de weerstand, neemt stress weg en werkt bloeddrukverlagend.